آبشیرینکن دویست هزار مترمکعبی خلیج فارس در بندر عباس یکی از تأسیسات شیرینسازی آب دریا جهت انتقال به معادن گل گهر، سرچشمه و چادرملو در طرح تأمین و انتقال آب خلیج فارس است.
این آبشیرینکن از سوی شرکت سازهسازان در قالب قرارداد BOO احداث شده است. آب دریا از سوی شرکت تأمین و انتقال آب خلیج فارس و از محدودهی شرکت آب آسیا به تأسیسات آبشیرینکن انتقال مییابد و پس از شیرینسازی، هم آب شیرین شده و هم پساب تغلیظ شده به شرکت تأمین و انتقال آب خلیج فارس بازگردادنده میشود. آب تصفیه شده یا شیرینسازی شده به صنایع انتقال مییابد و پساب نیز به دریا تخلیه میشود.
ظرفیت تأسیسات آبشیرینکن خلیج فارس 200 هزار مترمکعب در شبانهروز است که با توجه به ضریب بازیافت میبایست بیش از 500 هزار مترمکعب آب دریا در شبانه روز از طریق آبگیر تأمین و به تأسیسات شیرینسازی انتقال یابد. بدینترتیب نزدیک به 300 هزار مترمکعب پساب تغلیظ شده نیز در شبانهروز به دریا تخلیه شود. این مهم از طریق سه خط لوله انجام میشود.
شرکت مهندسین تهران بوستن در هنگامی که نزدیک به 90% عملیات اجرایی انجام شده بود عهدهدار بازخوانی مطالعات هیدرولیک این خطوط سهگانه شد (Technical Review Consultancy یا TRC) تا تأسیسات آبشیرینکن به لحاظ هیدرولیکی برای راهاندازی و بهرهبرداری به اطمینان مورد لزوم خود دست یابد.